Deelname individueel of in een groep:

Deelname is mogelijk als individueel wandelaar(ster) of in groepsverband.
Wandelgroepen bestaan uit tenminste 11 personen (inclusief een groepsleider). De leider van een groep moet 18 jaar of ouder zijn en is verantwoordelijk voor het gedrag van de groep. Groepen kunnen alleen digitaal ingeschreven worden door de groepsleider.
Lopers van kleinere groepen moeten als individuelen worden ingeschreven. De wandelaars kunnen natuurlijk wel gezamenlijk lopen.

 

Start-/controlekaarten:

Individuele deelnemers en leiders van ingeschreven groepen ontvangen een start-/controlekaart met de individuele naam of de naam van een groep er op én een barcode.
Aan het begin en einde van iedere wandelavond moet deze kaart worden gescand, behalve op vrijdag na de intocht. Dus 2x per avond!
De leider van een groep overtuigt zich elke avond vóór het vertrek of de grootte van de groep overeenstemt met het opgegeven aantal.
Verschillen moeten vóór het vertrek bij het startbureau gemeld worden.

 

Leeftijd:

Houd bij het inschrijven en deelnemen aan de avondvierdaagse rekening met de gestelde minimum leeftijden:
Om deel te mogen nemen aan de 5 km moet je in 2019 zes jaar zijn of worden of minimaal in groep 3 van de basisschool zitten.
Als je behoort tot de leeftijdsgroep van groep 3 of 4 basisonderwijs moet je onder toezicht lopen van een ouder/verzorger, of in een groep met een leid(st)er van minimaal 18 jaar.
Om aan de 10 km te kunnen deelnemen moet je in 2019 8 jaar zijn of worden of vanaf groep 5 basisonderwijs.
Om aan de 15 km te kunnen deelnemen moet je in 2019 15 jaar zijn of worden.
Deze leeftijden zijn niet voor niets gesteld. Wij behouden ons het recht voor om bij overtreding van deze regel de wandelaar van verdere deelname uit te sluiten.
Hieruit blijkt dat er alleen minimumleeftijden zijn. Als je daaraan voldoet, mag je zelf kiezen welke afstand je loopt.

 

Te wandelen afstanden:

In Putten kun je dus naar keuze aan drie afstanden deelnemen: 4 x 5km, 4 x 10km, 4 x 15km.
Rekening houdend met de minimumleeftijden die hiervoor genoemd zijn, mag je zelf weten welke afstand je wilt wandelen. De totaal te lopen afstanden van 20, 40 of 60 kilometer worden over de vier avonden verdeeld.

 

De intocht:

Evenals vorige jaren vindt de opstelling voor de intocht plaats aan de Krachtighuizerweg.
De intocht vertrekt daar als de scholen opgesteld staan. Het hoofd buitendienst bepaalt het moment.
Wij verzoeken alle groepen dringend om de laatste avond geen pauzes te houden, zodat iedereen uiterlijk 20.15 uur op de Krachtighuizerweg in de opstelling staat.
Ben je als groep niet op tijd, dan moet je achter aansluiten.

 

Verzoek aan het publiek:

Het valt de organisatie op dat er op het startterrein aan de Krachtighuizerweg tussen de wandelaars veel mensen (vaak met voertuigen) staan die niet meelopen en ook niet tot de organisatie behoren. Willen de niet-wandelaars (mét hun voertuigen) alstublieft buiten het startterrein blijven. De wandelaars en organisatie hebben echt alle ruimte nodig. Wilt u als ouder/verzorger of toeschouwer hier rekening mee houden? Zeker fietsen, scooters, e.d. horen hier niet thuis!

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *